Обем или ново “лице”на красотата?

Обем или ново “лице”на красотата?

Красотата претърпява „корекции“ във времето, но винаги е в центъра на събитията.

Теоретично погледнато, под “красота” се разбира хармонията между отделните части на даден обект, която създава усещането за съвършенство и носи удовлетворение за сетивата. Възприемането на тази хармония обаче е твърде субективно, а и естетическите критерии са се променяли през хилядолетията. Ако направим кратък преглед можем да видим как се изменя идеалът за женска красота: В праисторически времена жените са изобразявани с нисък ръст, пищна гръдна обиколка, закръглена талия и добре оформени бедра – структура, обещаваща многобройно поколение според тогавашните разбирания. В Античността критериите за женска хубост се променили иидеалът бил царицата, придворната или наложницата на владетеля, която била добре поддържана, с издължен силует, атлетични рамене, тънка талия и стройни бедра, големи устни и очи, подчертани с очна линия, придаваща дълбочина на погледа. Красотата според древните елини се изразявала в хармонията на тялото и ума и въпреки това многобройните скулптури на Афродита свидетелстват за красиви женски форми и дадености. През Ренесанса жената е възприемана като муза и вдъхновение за творците. 20 век противопоставя два свята: този на жената-домакиня и този на звездите по телевизията, които тя харесва – участнички в конкурси като Мис Свят, супер модели, секс символи като Мерилин  Монро и Бриджит Бардо. Така заедно с грижите за семейството всяка дама започва да работи и по вида си, мечтаейки да достигне идеализираните мерки „90-60-90“ .

Времето, в което живеем, е събрало в себе си елементи на женствеността от всички епохи, комбинирайки стари и нови идеали. Съчетава се стремежа по фино тяло с желанието за красив обем на определени части от лицето, за да се постигне младежки и изкусителен вид. Естетичните дерматолози са експертите на новото време, които заявяват че „красотата е в обема“, а те със сигурност знаят най-добре. Възвръщането на обемите в средната част на лицето е крайъгълен камък в подмладяването му. Възстановяването на обема в тези зони и оформянето на скулите възвръща младежката V образна форма на лицето. Освен това той играе основна роля в подкрепата на долния клепач, в повдигането на долната част на лицето, изглаждането или намаляването на назолабиалните гънки, повдигането на ъгъла на устните и подобряването на лицевите пропорции – все зони, които съвременната жена започва да набелязва като недотам съвършени с течение на времето.

Belotero® Volume е ново поколение хиалуронов филър, с които можете да притежавате красотата си за дълъг период от време и да си осигурите красив и свеж обем на лицето. Основните му качества са насочени към противодействие на гравитацията в подкрепа на тъканите. Придаването на допълнителен обем чрез 3D моделиране дарява естествен и младежки вид с дълготраен ефект и обаятелен  заряд.

Бъдещето на младостта и красота е в ръцете на естетиката.

 

 

За повече информация посетете:  https://www.facebook.com/MerzAestheticsBulgaria